Udarne vijesti

Često zanemareno, ovo temeljno pitanje mora biti odgovoreno prije nego što možete slijediti svoj san da postanete dugoročno uspješan igrač pokera.

Odluka poker igrača o tome gdje će igrati poker je možda najvažnija odluka koja utječe na igračevo uživanje u igri i njegov/njezin bankroll. Općenito govoreći, igrač ima četiri moguća mjesta za odabir, a to su:

1) Mrežne poker stranice
2) Kockarnice/lokalne poker sobe
3) Kućne igre s obitelji i prijateljima
4) Lokalni dobrotvorni/turniri za prikupljanje sredstava

Svako od ova četiri mjesta ima svoje jedinstvene ‘za i protiv’ koje treba razmotriti. Jedno mjesto može biti najbolje za igrača ‘A’, ali ne nužno i dobar izbor za igrača ‘B’. Točno mjesto je u odnosu na vašu osobnost, bankroll i razinu vještine.

Pogledajmo pobliže svako od četiri mjesta i raspravimo karakteristike svakog od njih. Govorit ću u širokim okvirima koji su dosljedni gdje god živite, ali trebali biste shvatiti da geografija igra važnu ulogu u odabiru mjesta. Zakoni o kockanju razlikuju se od jedne zemlje do druge, stoga istražite zakone u vašem području i igrajte u skladu s tim zakonima. Uz to upozorenje, prvo ispitajmo online poker.

Online poker

Bez sumnje, popularnost online pokera eksplodirala je posljednjih godina; toliko da je savezna vlada postavila ograničenja na sposobnost američkih igrača da premještaju novac na i s poker stranica. Ova ograničenja predstavljaju pravi problem za igrače pokera, a nekoliko udruga igrača pokušava se boriti protiv ovih ograničenja. Budućnost zakona o online pokeru u ovom je trenutku neizvjesna. Potpuna rasprava o zakonitostima online pokera je izvan opsega ovog članka, ali potičem sve poker igrače da obave svoje istraživanje prije nego što uskoče u online igru.

Prednosti online pokera:

– Najbolja stvar kod igranja pokera online je mogućnost igranja iz udobnosti vlastitog doma kad god poželite. Stranice kao što su Poker Stars, Full-Tilt, Ultimate Bet, itd. doslovno će imati desetke tisuća željnih igrača online 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Kad god budete spremni igrati, nećete imati problema pronaći dostupnu igru.

– Online igranje omogućuje igraču da igra širok izbor igara. Ako se želite odmoriti od Texas Hold’ema i imate želju igrati Omahu, Stud, Razz, Horse ili gotovo bilo koju drugu igru ​​koja vam padne na pamet, mrežne stranice će vam izaći u susret.

– Još jedna prednost igranja na mreži je ta što možete igrati bilo koji ulog koji vam odgovara. Ako ste konzervativni ili tek počinjete, možete igrati za samo nekoliko penija po ruci. Ako ste željni adrenalina, možete igrati za čak nekoliko tisuća dolara. Mjesta će također nuditi širok izbor uloga između ove dvije krajnosti.

– Naposljetku, budući da mrežne stranice održavaju igre brzima, možete poboljšati svoju igru ​​igranjem velike količine ruku u relativno kratkom vremenskom razdoblju. Iskusniji igrači mogu igrati više igara u isto vrijeme. Ovi igrači vide izvanredan broj ruku po satu.

Nedostaci online pokera:

– Online poker može brzo postati ovisnost. Ovisnost o online pokeru može imati ozbiljne negativne posljedice za fizičko, emocionalno, profesionalno i financijsko blagostanje igrača. Ovisni igrač često će početi ostati budan cijelu noć igrajući ignorirajući svoju potrebu za snom. To može dovesti do emocionalnih problema i naposljetku dovesti do opterećenja u kući i profesionalnom životu igrača. Igrač mora biti oprezan kako bi zapamtio da poker nije toliko važan koliko obitelj, prijatelji ili vaša karijera izvan pokera.

– Online igrač također može postati žrtva varanja dok igra online. Poker stranice pokušavaju uhvatiti varalice korištenjem sofisticiranog softvera koji prati igru ​​i traži nepravilnosti, i vjerujem da su djelomično uspješni u tim nastojanjima; međutim, ne može se poreći da se neka varanja odvijaju i bez da budu uhvaćeni. Problem za pojedinačnog igrača pokera je taj što nikada ne može biti siguran da nije prevaren. Svijet pokera bio je velika gužva prošle godine kada su mediji izvijestili o skandalu koji uključuje Ultimate Bet i Absolute Poker. Do određenog varanja dolazi između samih igrača kada se dva ili više igrača udruže s igračem koji ništa ne sumnja putem telefonske komunikacije dok se odigravaju ruke. Ako vaš protivnik ima više informacija o vlastitim kartama od vas, vi ste u znatno nepovoljnijem položaju.

– Budući da se poker igra brzo online, manje vješt igrač će vjerojatno izgubiti više svog bankrolla online nego da je igrao negdje drugdje. Ako igrač koji gubi igra više, prirodno će izgubiti više dugoročno.

Kazino poker

Za ovu raspravu smatrat ću kockarnice s punom uslugom (na koje ćete vjerojatno naići u Las Vegasu ili Atlantic Cityju) i lokalne sobe za poker (koje se obično nalaze u kinološkim klubovima, konjskim trkalištima ili drugim objektima Pari-Mutual) isti. Veličina