POGLED U PLAVO

SLAGANJE BAZENA - POGLED U PLAVO 

 


POGLED U PLAVO - jedini je hrvatski projekt povezan s plavetnilom morskih dubina koji je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, promovirao Hrvatsku kao destinaciju ronjenja te ronjenje kao aktivnost.

Projekt se provodi od 2009. godine te je do sada kroz njega zaronilo besplatno bez ikakvih naplata preko 12 000 osoba.

Cilj projekta je:

PROMOCIJA - RONJENJA, LOKACIJA ZA RONJENJE, HRVATSKE KAO RONILAČKE DESTINACIJE

EDUKACIJA - SIGURNOST U RONJENJU, OPREMA ZA RONJENJE, ŠKOLA RONJENJA

EKOLOGIJA - ZAŠTITA PODMORJA, EKOLOŠKE AKCIJE ČIŠĆENJA PODMORJA, ODLAGANJE OTPADA

Posjetitelji imaju priliku uz Instruktora ronjenja isprobati ronilačku opremu te zajedničkim uronom u montažnom bazenu obići i pogledati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

Do sada bazen projekta POGLED U PLAVO montiran je 43 puta u raznim gradovima a gradovi domačini bili su - Dugo Selo, Sevnica, Plitvička jezera - Korenica, Sisak, Pula, Rab, Ribnica na Pohorju, Zagreb, Zaprešić, Jastrebarsko, Velika Gorica, Baška, Orebić, Rijeka, Ruše, Marija Bistrica, Munchen i drugi, a u 2018. godini planira ljetnu turneju u 20 gradova, duž jadranske obale.

Glavna atrakcija i zaštitni znak projekta ''Pogled u plavo'' je svjetski i europski te Guinnessov rekorder u ronjenju na dah, Goran Čolak koji dah može zadržati više od nevjerojatnih 23 minute.

Na poziv SAJMA  f.re.e. iz Munchena ( promo prostor Hrvatske ponude na 400 m2 ) projekt je gostovao u Munchenu 2014. godine te tom prilikom projekt je vidjelo preko 250 000 posjetitelja sajma a 600 osoba, besplatnim probnim ronjenjima vidjelo je podvodnu izložbu u bazenu.

Jedan od ciljeva projekta Pogled u Plavo je promocija turizma, destinacije i ronilačkih aktivnosti ... 

Projekt pod pokroviteljstvom MINISTARSTVA TURIZMA 

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA podupire ovakvu vrstu promocije Hrvatske te se i ovim putem zahvaljujemo na pomoći projektu POGLED U PLAVO.