GDJE SMO BILI

POREČ (sajam CROFISH) - 2018

Pogled u plavo na najvećem ribarskom sajmu
 u Hrvatskoj Crofishu

Tijekom  vikenda od 23. do 25. studenog održavao se je pravi ronilački spektakl u Gradu Poreču na Crofish sajmu, 12. međunarodnom ribarskom sajmu, a koji je obuhvaćao besplatna probna ronjenja za sve zainteresirane posjetitelje sajma.

   

Osim velikog broja izlagača i bogatog programa, na Crofish sajmu bio je montiran 10 metarski bazen projekta Pogled u plavo gdje su svi posjetitelji sajma imali jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i u pratnji instruktora ronjenja te spoznati čari, vještine i tehnike ronjenja.

Projekt Pogled u plavo gostovao je prvi put na sajmu Crofish u organizaciji Udruženja obrtnika Poreč i Agencije Promocija ronjenja, a cilj ovog projekta je potaknuti što veći broj osoba na bavljenje vodenim aktivnostima te promovirati Hrvatsku kao turističku i ronilačku destinaciju, ljepote hrvatskog podmorja i ponude u ronjenju.

„Jedan od ciljeva Crofisha je okupiti na jednom mjestu cijeli ribarski sektor ne samo sa područja Republike Hrvatske nego i šire. Ovo je 12 izdanje Crofisha dok su na samom događaju prisutna 92 izlagača, a predstavljaju 280 poznatih svjetskih brendova od opreme, odjeće što se tiče ribarskog sektora, gospodarskog ribolova, a ima i nautičkog turizma, sportskog ribolova i ribolova na moru dok je posjećenost samog sajma izvrsna.“, istaknuo je Robert Momić, direktor sajma i predsjednik Obrtničke komore Istarske županije.

Za sigurnost svih ronioca početnika brinuli su se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

U sklopu projekta Pogled u plavo predstavnici Diving Network-a iz Istre prezentirali su svoj rad, usluge, ciljeve kao i mnogobrojne aktivnosti.

„Diving Network osnovan je 2012. godine za razvoj ronilačkog turizma Republike Hrvatske s početnim modelom razvoja za Istarsku županiju, a u suradnji s ronilačkim centrima od Poreča, Pule, pa sve do Rapca s ciljem oplemenjivanja ronilačke usluge i povećavanja standarda u ronjenju. Diving Network uključen je u projekt Pogled u plavo od samog početka, a ovdje na Crofish sajmu prezentiramo naš rad i programe.“ rekao je Robert Lehotkai, direktor Diving Network-a.

Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi kao i svim sigurnosnim elementima svaki posjetitelj koji je zaronio u bazen projekta Pogled u plavo imao je priliku obići podvodnu izložbu fotografija ljepota hrvatskog podmorja, Marjana Radovića, a u kojoj su uživali brojni posjetitelji.

„Nikad još nisam ronio s ronilačkom opremom iako mi je to bila velika želja, jako je jednostavno i skroz neobično disati pod vodom. U svakom slučaju super iskustvo, a volio bih  ponoviti i zaroniti u moru.“, rekao je 12-godišnji Antonio.

     

Projekt Pogled u plavo odvijao se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su: REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju), HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko, a sve aktivnosti Promocije ronjenja mogu se pratiti na BookNow 24 portal, https://www.booknow24.com/.

Gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr i službenim stranicama Agencije Promocija ronjenja www.promocija-ronjenja.hr te na stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.

         

   


          


 

ZATON - 2018

Ronilački spektakl iznenadio mnogobrojne turiste
 besplatnim probnim ronjenjima

Uigrana ronilačka ekipa projekta Pogled u plavo smjestila se na plaži Jaz u zadarskom Zatonu 13. i 14. kolovoza s prepoznatljivim montažnim bazenom te omogućila besplatne probne zarone za sve zainteresirane posjetitelje.

  

Ova jedinstvena ronilačko edukativna manifestacija u Zatonu je trajala dva dana, a veliki broj mještana i turista imalo je jedinstvenu priliku okušati se potpuno besplatno u ronjenju pod punom ronilačkom opremom i u pratnji instruktora ronjenja te spoznati čari i ljepote ronjenja.

Cilj projekta Pogled u plavo je približiti ljudima ronjenje, ponude u ronjenju i ljepote podmorja kojima Hrvatska obiluje te promovirati Hrvatsku kroz ronjenje, a s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju.

Tijekom dva dana trajanja manifestacije besplatno je zaronilo preko 200 osoba te su imali  mogućnost upoznati se s ronilačkom opremom i osnovnim pravilima ronjenja.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez velike podrške projektu Pogled u plavo koju je pružila Turistička zajednica mjesta Zaton.

 „Zaton je mala turistička destinacija koju preferiraju obitelji s djecom, a tijekom turističke sezone nastojimo našim posjetiteljima ponuditi različite sportske i zabavne manifestacije dok smo se ove godine odlučili organizirati projekt Pogled u plavo kako bi našim gostima pružili mogućnost ronjenja kao dodatni sadržaj, a osim rekreacije ujedno ih i educirati o važnosti očuvanja čistoće mora i okoliša.“, istaknula je Dalija Pavlović Peroš, direktorica Turističke zajednice mjesta Zaton.

Svi zainteresirani posjetitelji imali su priliku nakon upoznavanja sa osnovnim tehnikama ronjenja, zaroniti u bazen projekta Pogled u plavo i u pratnji instruktora ronjenja uživati u razgledavanju podvodne izložbe fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

 

„Došli smo ovdje u Zaton na godišnji odmor iz Slovenije. Ovo je fantastična ideja što imamo mogućnost okušati se u ronjenju. Prvi put ronim s ronilačkom opremom i doista je prekrasno. Malo je neobično ali kad se opustite počinjete uživati u ovoj aktivnosti. Nakon ovog urona željela bih probati roniti i u moru.rekla je 35-godišnja Magda.

Za sigurnost ronioca početnika u bazenu Pogleda u plavo brinuli su se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te instruktori ronjenja ronilačkog centra Scuba Adriatic koji su ujedno prezentirali ronilačku ponudu, tečajeve ronjenja i ronilačke lokacije.

„Ronilački centar Scuba Adriatic sa zadovoljstvom se je pridružio ovom doista hvale vrijednom projektu koji promovira ronjenje i ljepote našeg podmorja diljem i izvan Republike Hrvatske. Ronilački centar u Zatonu, Scuba Adriatic posluje već 18 godina organizirajući izlete za ronioce na različite lokacije kao što je Dugi Otok, Otok Golac, Sestrunj,, Pohlib i druge lokacije, a uz to organiziramo probna ronjenja te redovito održavamo tečaje svih ronilačkih kvalifikacija rekao je Mario Majta, instruktor ronjenja ronilačkog centra Scuba Adriatic.

 

Nakon probnih ronjenja posjetitelji su imali priliku u večernjim satima uživati u scenografiji igre svjetala te uz laser show uživati u noćnom ronjenju uz glazbu.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su; REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju), HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko dok je za fotografije zaslužan Marjan Prpić.

Manifestacija Pogled u plavo odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

 

 

POPOVAČA - 2018

U centru Popovače zaronilo preko 300 osoba

Nevjerojatan odaziv zainteresiranih Popovčana za ronjenje na glavnom gradskom trgu u Popovači.

Montažni bazen projekta Pogled u plavo bio je montiran 5. i 6. srpnja na centralnom trgu u Gradu Popovači gdje su brojni posjetitelji, a posebno djeca uživali u jedinstvenom iskustvu ronjenja.
Pogled u plavo prvi put je gostovao u Popovači s ciljem promocije Hrvatske kroz ronjenje, ljepota hrvatskog podmorja, ponuda u ronjenju te uključivanja mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe.

Grad Popovača i Turistička zajednica Grada Popovače ove godine dodatno su obogatili ljetni program za svoje sugrađane kroz besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom.

„Grad Popovača već duži niz godina zajedno s Turističkom zajednicom Grada Popovače pokušava osmisliti različite programe tijekom ljeta  kako bi onima koji ostaju u gradu pružili određene sadržaje s ciljem da provedu što bolje i kvalitetnije ljeto u gradu. Svake godine Grad Popovača organizira radionice za djecu, a ove godine uvodimo i ljetno kino za djecu i odrasle. Također ove godine smo omogućili i besplatna probna ronjenja kako bi djeci i ostalim građanima približili ovu prekrasnu aktivnost. Ronjenje je jedna izuzetno dobra aktivnost i to je poseban užitak, a Pogled u plavo je sjajna prilika za prvo iskustvo u ronjenju.“, istaknuo je Josip Mišković gradonačelnik Grada Popovače.

  

Kako bi Popovčani mogli uživati u ljepotama podvodnog svijeta u bazenu je bila postavljena podvodna izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja doprinosi stvarnom doživljaju dubine, a prikazuje ljepote podmorja.

Osnovnu poduku o ronjenju i ronilačkoj opremi posjetiteljima su pružili instruktori ronjenja i ronioci Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba i brojni članovi te instruktori ronjenja Kluba podvodnih aktivnosti Marsonia iz Slavonskog Broda koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu Pogled u plavo.

„Klub podvodnog aktivnosti Marsonia iz Slavonskog Broda podržava ovaj projekt koji ima za cilj promociju ronjenja kao aktivnosti, a posebno nam je zadovoljstvo biti ovdje obzirom da su glavne zvijezde djeca. KPA Marsonia ima dugogodišnju tradiciju, a provodimo različite aktivnosti tijekom cijele godine i surađujemo sa svim ostalim klubovima u Republici Hrvatskoj. Također odrađujmo brojne tečajeve, a proteklih godina držimo prvo mjesto po broju obučenih tečajaca po CMAS asocijaciji.rekla je Magdalena Janković, ronilac KPA Marsonia iz Slavonskog Broda.
Postavljanjem 10-metarskog bazena priliku za ronjenje pod punom ronilačkom opremom i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja dobili su svi građani i posjetitelji Grada Popovače, a posebno su bila oduševljena djeca.

„Odaziv posjetitelja je doista fantastičan, a posebno je veliki odaziv djece. Nakon prijave za prvi zaron posjetitelji dobiju ronilačku opremu te osnovne upute o ronjenju, a dojmovi su izuzetno pozitivni. Svi imaju priliku osjetiti ljepote i čari ronjenja u potpuno kontroliranim uvjetima, dok se za njihovu sigurnost brinu instruktori ronjenja“, rekao Mario Tandarić, instruktor ronjenja KPA Marsonia.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su; REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju), HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko.

Manifestacija Pogled u plavo odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

 

OREBIĆ -2018

Orebić i Pogled u plavo zajedno zaronili četvrtu godinu za redom

Orebić već četvrtu godinu za redom ugostio Pogled u plavo kojemu su se i ove godine osim turista najviše obradovala djeca.

Ovog vikenda u Lučici je bio postavljen 10-metarski montažni bazen sa podvodnom izložbom fotografija za koju je zaslužan poznati hrvatski podvodni fotograf Marjan Radović, a koju su zaronom u bazen mogli razgledavati svi zainteresirani posjetitelji te ljubitelji podvodnog svijeta.

Ova neobična i atraktivna ronilačka manifestacija odvijala se je u organizaciji PŠU „Peliška jedra“ – ronilačke sekcije i Agencije Promocija ronjenja, a uz veliku podršku Nemo-Adria Rescue Teama.

Brojni posjetitelji Pogleda u plavo nakon kraće poduke o ronjenju i upoznavanja s ronilačkom opremom imali su priliku besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom uz stručni nadzor  ronioca i instruktora ronjenja ronilačke sekcije Peliških jedara.

„U sklopu PŠU „Peliška jedra“ osnovana je ronilačka sekcija Peliških jedara koja promovira ronjenje i odrađuje ronilačke tečajeve. Sudjelujemo u brojnim ekološkim akcijama te smo na usluzi za podvodne radove pri Peliškim jedrima. Pogled u plavo je sjajna akcija koja se provodi ovdje u Orebiću već četvrtu godinu za redom obzirom da i kroz ovaj projekt promoviramo ljepote našeg podmorja, a ujedno posjetitelji mogu isprobati ronjenje pod punom ronilačkom opremom “, istaknuo je Dario Roso, instruktor ronjenja i voditelj ronilačke sekcije Peliških jedara.

Osim ronioca ronilačke sekcije Peliških jedara na raspolaganju svim posjetiteljima ovog ronilačkog vikenda u Orebiću bili su i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Voditelj ronilačke sekcije Peliških jedara, Frano Kurtović, istaknuo je kako su u bazenu idealni uvjeti za početnike koji se žele okušati u ronjenju jer nema strujanja, a i puno je sigurnije za početnike radi kontrolirane dubine.

Osim promocije Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti, Pogled u plavo ima za cilj potaknuti što veći broj djece i mladih na bavljenje vodenim aktivnostima i uključivanje mladih u promotivne edukativne i ekološke programe.

„Danas sam ronila prvi put s ronilačkom opremom. Ovo je jedno novo iskustvo koje doista vrijedi isprobati. Na početku je neobično disati pod vodom dok se ne naviknete, ali stvarno je prekrasno.“ rekla je 16-godišnja Nika.

Manifestacija Pogled u plavo odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.
        

 

 

VODICE - 2018

Ronilačka atrakcija u Vodicama

Na vodičkoj rivi, 16. i 17. lipnja 2018. bio je pravi ronilački spektakl koji je obuhvaćao besplatna probna ronjenja i ekološku akciju.

Projekt Pogled u plavo gostovao je u Gradu Vodicama dva dana, a preko 250 mališana okušalo se u ronjenju pod punom ronilačkom opremom uz stručni nadzor instruktora ronjenja na vodičkoj rivi.

Grad Vodice i Turistička zajednica grada Vodica u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja omogućili su potpuno besplatna probna ronjenja za sve uzraste u 10 metarskom bazenu Pogleda u plavo koji je bio montiran na vodičkoj rivi.

U sklopu projekta Pogled u plavo osim besplatnih probnih ronjenja održavala se je i ekološka akcije čišćenja Rive i Porta.

„Vodice su turistička destinacija dok stanovnici Vodica žive za turizam i od turizma i naravno da je vrlo bitna čistoća našeg podmorja kako bi gosti mogli uživati u čistom moru, a naši stanovnici su vrlo osviješteni. Pozdravljam ovaj projekt Pogled u plavo koji propagira ronjenje kao aktivnost te ekološku komponentu, propagira ljepote našeg podmorja ali i osvještava ljude da paze na podmorje. Ovo je sjajan projekt gdje posjetitelji mogu uživati osim u ronjenju tako i u podvodnoj izložbi fotografija dok naši sugrađani i gosti mogu dobiti informacije o ronilačkoj opremi i o ronjenju.“, istaknula je Nelka Tomić, gradonačelnica Grada Vodica.

U ekološkoj akciji čišćenja podmorja sudjelovali su ronioci Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, brojni članovi ŠRK Mali Porat koji su se sa zadovoljstvom pridružili ovoj ekološkoj akciji, zatim Katolički skauti župe Vodice te instruktori ronjenja i ronioci Ronilačkog centra Vodice Dive.

Ekološkoj akciji su prisustvovali brojni ronioci Ronilačkog centra Vodice Dive, dok je instruktor ronjenja i vlasnik ronilačkog centra Vodice Dive, Stipe Birin istaknuo kako se ekološke akcije čišćenja podmorja provode svake godine, a smeća se tijekom godine nakupi jako puno što se redovito čisti.

„Čisto more je preduvjet dobre turističke sezone i gosti to znaju cijeniti, a Vodice imaju plave zastave po svojim plažama. Mi u Turističkoj zajednici grada Vodica puno ulažemo u izgled mjesta i čistoću mora. Gosti jako cijene čistoću podmorja, a mi doista vodimo brigu o tome te osim čišćenja podmorja radimo i akcije čišćenja uzobalja. Ovakve akcije kao što je Pogled u plavo vjerujem da će još više doprinijeti razvoju ronilačkog turizma.rekla je Anita Franin Pečarica, direktorica Turističke zajednice grada Vodica.

Nakon ekološke akcije svi zainteresirani posjetitelji ronilačko-edukativne manifestacije Pogled u plavo i upoznavanja s ronilačkom opremom te osnovnim pravilima ronjenja imali su mogućnost zaroniti u bazen Pogleda u plavo te razgledavati i podvodnu izložbu fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena.

Pogled u plavo jedini je hrvatski ronilački projekt koji na jedinstven i atraktivan način spaja promociju ronjenja, sigurnost u ronjenju i podvodnu izložbu fotografija.

„Ovo je super, ronila sam danas dva puta. I prije sam ronila samo s maskom, a sad sam i disala pod vodom. Instruktor mi je sve objasnio, uopće nije teško i baš je zabavno“, rekla je 9 godišnja Magdalena.

Svrha projekta Pogled u plavo je promicanje ljepota hrvatskog podmorja, ronjenja i zaštite prirode, a osim toga promiče se i pozitivan stav prema sportu i tjelesnoj aktivnosti.

Manifestacija Pogled u plavo odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.


        
Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.
Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su; REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju), HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko dok je za fotografije zaslužan Marjan Prpić.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja www.promocija-ronjenja.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.

 

GOSPIĆ - 2018

Gospićani zaronili u plavo

Kakav je osjećaj biti zvijezda na crvenom tepihu teško da će itko od nas doznati ali zato smo sigurni da su na plavom tepihu Pogleda u plavo glavne zvijezde opet bile djeca.
Baš zbog njih, a i svih onih koji žele roniti ali to smatraju nečim nedostižnim postoji projekt Pogled u plavo.

Svoj jubilarni 50 nastup, ekipa projekta odronila je na glavnom gradskom trgu u Gospiću.

Projekt Pogled u plavo koji ima za cilj promociju Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, ponude u ronjenju i ljepote hrvatskog podmorja postaje atraktivna manifestacija i za kontinentalni dio Hrvatske, pa se je tako tijekom dva dana u ronjenju okušalo preko 250 Gospićana.

U organizaciji Grada Gospića i Turističke zajednice grada Gospića, a u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja na Trgu Stjepana Radića u Gospiću bio je montiran 10 metarski bazen u kojem je bila postavljena i podvodna izložba fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

Svi zainteresirani posjetitelji imali su jedinstvenu priliku roniti u potpuno kontroliranim uvjetima, pod punom ronilačkom opremom i u pratnji instruktora ronjenja te razgledavati ljepote hrvatskog podmorja koje prikazuje podvodna izložba fotografija.

„Nikad nisam ronila do sada i baš je bilo predobro disati pod vodom, malo čudno ali super. Nije me uopće bilo strah ni najmanje. Doći ću opet s mamom.“ rekla je 8-godišnja Viktorija.

Sve sudionike i posjetitelje projekta Pogled u plavo pozdravila je i pročelnica Gradskog upravnog odjela za upravu i samoupravu, Ivana Kaleb Asić.

U sklopu projekta Pogled u plavo, a u organizaciji Turističke zajednice grada Gospića održana je i ekološka akcija čišćenja dijela rijeke Novčice.

„Rijeka Novčica je doista biser Grada Gospića, a danas se nalazimo u ekološkoj akciji čišćenja rijeke kako bi omogućili našoj djeci koja ovdje dolaze svakodnevno kupanje u čistoj rijeci. Izvukli smo jako puno glomaznog otpada, bicikle, kante, vrećice. Cilj ovakvih akcija je očuvanje naše prirode i okoliša, a za dobrobit svih Gospićana“, istaknula je Maja  Strilić, direktorica Turističke zajednice grada Gospića.

 

U ekološkoj akciji čišćenja rijeke Novčice sudjelovali su ronioci  Nemo-Adria Rescue Teama, koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, članovi HGSS Stanica Gospić, te Specijalistički ronilački tim DVD Jastrebarsko, „Jastrebovi“.

„Dubina rijeke Novčice je od 4 do 10 m, međutim slaba je vidljivost, a što se tiče čistoće rijeka je dosta čista i posljednjih godina rijeka ima sve veći broj kupača. Članovi HGSS stanice Gospić podržavaju ovakve akcije te smo se sa zadovoljstvom pridružili i ovoj ekološkoj akciji.“, rekao je Josip Brozičević, pročelnik, HGSS Stanica Gospić.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su; REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju), HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko dok je za fotografije zaslužan Marjan Prpić.

  

Manifestacija Pogled u plavo odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.


Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja www.promocija-ronjenja.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.


 

PAZIN - 2018

Proslava Dana Grada Pazina zaronom gradonačelnika i brojnih Pazinjana na glavnom gradskom trgu

Uz bogati program proslave Dana Grada Pazina mnogi Pazinjani imali su jedinstvenu priliku uživati u ronjenju 1. i 2. lipnja na Trgu slobode u Pazinu.

Tijekom dva dana gostovanja u Gradu Pazinu besplatno je zaronilo preko 300 Pazinjana, a  ronjenju pod punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja pridružio se svojim sugrađanima i gradonačelnik Grada Pazina, Renato Krulčić koji je sa zadovoljstvom zaronio na glavnom gradskom trgu.

„Pazinjani vole vodu kroz Pazinsku jamu koja je povezana s morem, a svega smo 20 minuta od istočne i zapadne obale. Ronjenje je posebno iskustvo, mir i tišina,  jedan sasvim drugi svijet gdje se može uživati u ljepotama ronjenja i izuzetno nam je drago što Pogled u plavo gostuje u Pazinu te što Pazinjani mogu osjetiti čari i ljepote ronjenja. Ovdje su ronila i djeca vrtićke dobi, a oni  koji nisu bili dovoljno hrabri da zarone imali su edukativne radionice o sigurnosti na moru i pod morem. Sretni smo što ovdje u sklopu projekta Pogled u plavo osim Pazinjana  rone i djeca iz Zagreba koja će proći osnovne tehnike ronjenja kako bi zajedno s djecom iz Slovenije čistili hrvatsko podmorje u Savudriji tijekom ovog vikenda“, istaknuo je Renato Krulčić, gradonačelnik Grada Pazina.

Za sigurnost svih ronioca početnika brinuli su se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama, koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, a sa  zadovoljstvom su bili na raspolaganju svim posjetiteljima manifestacije kao i predstavnici Diving Network iz Istre.

„Diving Network iz Istre uključen je u projekt Pogled u plavo od samog osnutka. Danas Diving Network broji 15 ronilačkih centara iz Istre umreženih kroz zajednički sustav koji oplemenjuje ronilačku uslugu, povećava sigurnost ronjenja te reprezentativnost Istre kao ronilačke destinacije. Diving Network prezentirao je svoj rad i programe  kako bi kontinentalnom dijelu Istre približio turističku ronilačku ponudu.“, rekao je Filip Višić, voditelj projekta Istra Diving Network.

Nakon upoznavanja s ronilačkom opremom i kraće poduke o ronjenju posjetitelji su mogli obići i podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, a u kojoj su uživali brojni Pazinjani.

„Ovo je genijalno, roniti nije uopće teško kada se opustite pod vodom, a i instruktori ronjenja su mi pružili osnovne informacije kako i na koji način mogu zaroniti. Baš smo sretni što je bazen došao i u naš Grad Pazin. Nadam se da ćete ovdje opet doći“, rekla je 33 godišnja Marijana.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su; REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju), HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko dok je za fotografije zaslužan Marjan Prpić.                                      

Manifestacija se odvijala pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.


 


 

SEVNICA - 2018

Sevničani ugostili hrvatski ronilački tim

Drugu godinu za redom Sevničani su ugostili hrvatski ronilački tim te kroz projekt Pogled u plavo promovirali sigurnost u ronjenju, ronilačku opremu i općenito ronjenje kao aktivnost u Općini Sevnica.

Tijekom dva dana, 25. i 26. svibnja, u organizaciji Promocije ronjenja i PGD Sevnica, a uz veliku podršku Općine Sevnica, naši susjedi imali su jedinstvenu priliku u sklopu projekta Pogled u plavo okušati se u ronjenju te potpuno besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom i uživati u čarima i ljepotama ronjenja.

„Pogled u plavo pozitivan je događaj za Sevničane, a posebno mu se raduju djeca i mladi. Prošle godine ovaj događaj u Sevnici je imao nevjerojatan odaziv, a i ove godine djeca vrlo rado dolaze na ronjenje radi sigurnih uvjeta ronjenja u bazenu i stjecanja osnovnih znanja i iskustva u ronjenju koje ima veliku važnost kada odlaze na more. U današnje vrijeme, granice padaju, ljudi migriraju i traže nova iskustva, pa tako i u ronjenju, a ova manifestacija predstavlja povezivanje među ljudima, susjedima i ovo je pozitivno iskustvo u kojem se žele okušati mnogi  Sevničani koji vrlo rado odlaze u Hrvatsku na ljetovanje.“, istaknuo je Srečko Ocvirk, župan Općine Sevnica, Slovenija.

Za sigurnost svih ronioca početnika brinuli su se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama, članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba i domaćini, instruktori ronjenja ronilačkog tima PGD Sevnica.

Suradnja Nemo-Adrie i vatrogasne enote PGD Sevnica počela je prije osam godina edukacijom vatrogasaca u vatrogasce ronioce te rezultirala još jednim spasilačkim timom za sve uvjete ronjenja.

„U bazenu djeca i mladi imaju mogućnost zaroniti, a mi ih educiramo o sigurnosti ronjenja jer mnogi od njih nisu imali mogućnost roniti s ronilačkom opremom. Posjetitelji su izuzetno motivirani dok djeca jako dobro svladavaju tehnike ronjenja te se nadamo da će se netko od njih i u budućnosti baviti ronjenjem i pristupiti našem ronilačkom timu PGD Sevnica. Idući vikend se provodi Dječja ronilačka eko-patrola u Savudriji gdje će se uključiti i djeca iz Sevnice. Mi imamo koncesiju za spašavanje iz vode  za Općinu Sevnica, a kroz Pogled u plavo imali smo priliku promovirati naš rad, usluge i aktivnosti kako bi dobili i nove članove ronilačkog tima.“, rekao je Gašper Janežič, instruktor ronjenja ronilačkog tima PGD Sevnica.

Idealni uvjeti za ronjenje u bazenu ohrabrili su mnoge da se odluče na prvi zaron, a  kako bi izgubili strah od nepoznatog, posjetitelji su imali priliku prvo se upoznati sa ronilačkom opremom, a nakon kraće poduke o pravilima ronjenja zaroniti u bazen i obići podvodnu izložbu fotografija, poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića te na taj način upoznati i ronilačke lokacije u Hrvatskoj.

Bazen u Sevnici bio je prvi pogled u podvodni svijet i ljepote hrvatskog podmorja  koje će mnogi tek poželjeti otkriti, a suradnja hrvatskih i slovenskih ronioca se nastavlja u sklopu III. Međunarodne dječje eko patrole koja će se povoditi u Savudriji 2. i 3. lipnja, u dječjem odmaralištu, kampu Veli Jože gdje će djeca iz Hrvatske i Slovenije čistiti hrvatsko podmorje.

Manifestacija se odvijala pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.


SISAK - 2018

Ronjenje na sisačkom korzu

U sklopu projekta Pogled u plavo, 19. i 20. svibnja ronilo se na sisačkom korzu u organizaciji Grada Siska i Promocije ronjenja, a u uz veliku podršku Ronilačkog kluba Sisak.

Kako bi približili ronjenje svojim sugrađanima kao i sve aktivnosti koje su vezane uz vodu, Grad Sisak omogućio je svim posjetiteljima besplatna probna ronjenja u samom centru Grada pod punom ronilačkom opremom uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

„Sisak ima dugu tradiciju sportova u vodi i na vodi. Ponosan sam što ovdje djeluje nekoliko klubova koji su poznati u Hrvatskoj i šire, prvenstveno plivački klub Janaf, Ronilački klub Sisak, vaterpolo klub, Kajak kanu klub i mnogi koji djeluju na vodi i oko vode. Siščani doista cijene i vole vodu. Već drugu godinu za redom Grad Sisak u suradnji s projektom Pogled u plavo sudjeluje u promociji ronjenja kako bi sugrađani grada Siska mogli upoznati ronjenje, a i kako bi se priključili Ronilačkom klubu Sisak koji je jedan od najboljih klubova za ronjenje u Hrvatskoj.“, istaknuo je Marko Krička, zamjenik gradonačelnice Grada Siska.

Svim posjetiteljima projekta Pogled u plavo tijekom dva dana bili su na raspolaganju instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba i instruktori ronjenja te ronioci Ronilačkog kluba Sisak koji su ih podučavali o osnovnim tehnikama i vještinama ronjenja.

„Ronilački klub Sisak ove godine slavi 46 godina postojanja, a u ovom trenutku je jako razvijen i posjećen klub koji ima preko 100 članova. Bavimo se rekreativnim ronjenjem, prvenstveno sportskim ronjenjem, a i podukom o ronjenju. Obučavamo veliki broj djece i mladih koji uče osnove ronjenja nakon čega se aktivno bave ronjenjem. Pogled u plavo je izvanredan projekt za promociju ronjenja, a posebno u centru grada. Ovdje su i instruktori ronjenja RK Sisak koji su podučavali djecu i mlade osnovnim pravilima ronjenja kako bi mogli uživati u ronjenju.“ rekao je Mladen Horvatić, trener instruktor RK Sisak.

  

Osim zarona u 10 metarski bazen posjetitelji su razgledavali podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, a pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

„Bilo je jako lijepo. Ronila sam i prošle godine ovdje i sada se više ne bojim disati pod vodom, super je. Vidjela sam i slike u bazenu. Sviđaju mi se“, rekla je  osmogodišnja Lucija.

Nakon upoznavanja početnika s tehnikama i vještinama ronjenja, a u sklopu projekta Pogled u plavo, petero volontera okušalo se u ronjenju na dah uz bok Guinnessovom rekordu u ronjenju na dah, Budimiru Šobatu Budi.
Budimir Šobat Buda natjecao se u ronjenju na dah protiv udruženih snaga petero volontera koji su pod vodom zajedno uspjeli zadržati dah svega 3,28 minute dok za Budu to nije predstavljalo problem.

Ronjenje na dah protiv petero volontera u Gradu Sisku bilo je u sklopu akcije Ne dišem koja ima za cilj promicati svjesnost o autizmu, a u sklopu koje je Buda srušio Guinnessov rekord u statičkom ronjenju na dah krajem veljače,  a ujedno podržava projekt Pogled u plavo koji već osmu godinu za redom neumorno radi na promociji Hrvatske kroz ronjenje, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti.

Manifestacija se odvijala pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su; REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju), HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko dok je za fotografije zaslužan Marjan Prpić.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama Agencije Promocija ronjenja te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.

 

 

POGLED U PLAVO SISAK, PROMO VIDEO

 


  

 

 

 

 

 

 

 


 

 

RAB - 2018

Grad Rab omogućio svojim sugrađanima
 besplatna probna ronjenja povodom Dana Grad

Povodom obilježavanja Dana Grada Raba uz bogati program proslave i ove godine Grad Rab omogućio je svojim sugrađanima i turistima besplatna probna ronjenja na centralnom gradskom trgu kroz projekt Pogled u plavo

Cilj projekta Pogled u plavo je promocija Hrvatske kroz ronjenje, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti koja obogaćuje turističku ponudu s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju.

Tijekom dva dana, 8. i 9. svibnja mnogi Rabljani su imali priliku okušati se u ronjenju pod punom ronilačkom opremom u potpuno kontroliranim uvjetima.

„Sigurno da je naše uključivanje u ovaj hvale vrijedan projekt odjeknulo dobro među našim stanovništvom i gostima Grada Raba, a posebno našoj djeci. Ovo je uvertira u početak ronilačke i kupališne sezone. Obzirom da mi otočani preferiramo ronjenje i prvenstveno sve aktivnosti na moru, ovo je jedan vid sigurnosne edukacije kako se treba ponašati pod površinom te da vodimo brigu o zaštiti našeg podmorja, a zaronivši pod površinom možemo vidjeti što radimo našem moru te da se to u budućnosti što manje ponavlja.“, istaknuo je Nikola Grgurić, gradonačelnik Grada Raba.

Mnogi posjetitelji koji su se odlučili zaroniti u bazen Pogleda u plavo imali su jedinstvenu priliku upoznati osnovne tehnike i vještine ronjenja, a nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi mogli su obići i podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

Za sigurnost ronioca početnika brinuli su se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba i instruktori ronjenja te ronioci Kluba podvodnih aktivnosti Amfora.

Turistička zajednica grada Raba i Grad Rab ulažu veliki napor kako bi kroz kampanje privukli ronilačku populaciju pošto je podmorje otoka Raba bogato lokacijama za ronjenje, a poznato je kako ronilački turizam produžuje sezonu.

Upravo kroz ovakve ciljane manifestacije Pogled u plavo je građanima Grada Raba približio ronjenje i ronilačku opremu.

„Ovdje su doista profesionalci koji mogu našem lokalnom stanovništvu i turistima približiti ronjenje. Imam samo riječi pohvale za ovu manifestaciju i nadam se da ćemo i u narednim godinama ovako surađivati“, rekla je Ivana Matušan direktorica Turističke zajednice grada Raba.

Ronjenju s instruktorima ronjenja na centralnom gradskom trgu u Gradu Rabu najviše su se razveselili oni najmlađi koji su s oduševljenjem iščekivali svoj prvi zaron kako bi i oni postali ronioci.

„Evo već treću godinu za redom instruktori ronjenje KPA Amfora i Nemo-Adria Rescue Teama surađuju ovdje na Rabu. Najviše nam dolazi djece i smatram da je ovo najbolji početak za nove ronioce jer su izrazito sigurni i kontrolirani uvjeti. Nema morskih strujanja, kontrolirana je dubina i puno je sigurnije za početnike nego u moru s obzirom da mnogi imaju strah od otvorenog mora. KPA Amfora postoji više od 45 godina, bavimo se eko akcijama, edukacijom pučanstva o ekologiji i ronjenju općenito.“, rekao je Dorijan Kurelić  predsjednik Kluba podvodnih aktivnosti Amfora.

Manifestacija se odvijala pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su; REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju), HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko dok je za fotografije zaslužan Marjan Prpić.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.

POGLED U PLAVO - RAB, VIDEO: 

SPLIT - 2018

Ronilo se na splitskoj Rivi

Ronioci ronilačkog kluba veterana 4. gardijske brigade kroz projekt  Pogled u plavo  na inovativan način pružili su svojim sugrađanima i svim posjetiteljima Splita nesvakidašnju proslavu godišnjice osnutka 4. gardijske brigade.

Tijekom ovog vikenda, 28. i 29. travnja, na splitskoj Rivi bio je montiran najveći bazen u ovom dijelom Europe u kojem je potpuno besplatno zaronilo preko 400 osoba koje su imale priliku osjetiti čari ronjenja i s nestrpljenjem iščekivali svoj prvi zaron pod punom ronilačkom opremom i u kontroliranim uvjetima.
 
„Ovo je bilo vrlo neobično iskustvo, a posebno me se dojmila podvodna izložba fotografija unutar bazena. Ronjenje s bocom je doista fantastično, a vrlo rado bi upisao i tečaj ronjenja“, rekao je Ivan, student Kineziološkog fakulteta u Splitu.

Projekt Pogled u plavo gostovao je prvi put u Gradu Splitu i sve ovo ne bi bilo moguće bez velike podrške Grada Splita i Turističke zajednice grada Splita, a cilj ove manifestacije je potaknuti što veći broj osoba na bavljenje vodenim aktivnostima.

U sklopu projekta Pogled u plavo članovi ronilačkog kluba veterana 4. gardijske brigade prezentirali su svoj rad i mnogobrojne aktivnosti, usluge kao i ciljeve kluba što obuhvaća uključivanje mladih u promotivne, ekološke i edukativne programe.  
   
„.Institucije grada i županije prepoznale su rad ronilačkog kluba, a upravo ovakvim akcijama za mlade želimo potaknuti sugrađane na aktivnijem bavljenju aktivnostima vezanim uz more. Sve naše aktivnosti bile su koordinirane i usuglašene s Udrugom veterana 4. gardijske brigade koja je ujedno i naša matična udruga iz koje je klub proizišao. S ponosom možemo reći da je naša 27. obljetnica uz ostali prigodni program ovakvom akcijom  dobila na jednom novom smjeru u radu s mladima. Tijekom ovog vikenda preko 400 naših sugrađana zaronilo je zajedno s nama. Težimo ka tome da pozicioniramo klub  koji će biti vodeći u ovom dijelu Hrvatske kao klub koji će promicati ronjenje i vrijednosti Domovinskog rata kroz različite projekte.“ istaknuo je Ćiro Ugrin, predsjednik ronilačkog kluba veterana 4. gardijske brigade.

Za sigurnost ronioca osim članova RK veterana 4. gardijske brigade brinuli su se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

„S ponosom sam se uključio u rad kluba te volontiram u promotivnim i ekološkim akcijama, ekipa je odlična, a radimo i korisne stvari. Veselim se daljnjim projektima.“ rekao je Krunoslav Manjaka (34), član ronilačkog kluba veterana 4. gardijske brigade.

Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi kao i svim sigurnosnim elementima svaki posjetitelj koji je zaronio u bazen projekta Pogled u plavo imao je priliku obići podvodnu izložbu fotografija ljepota hrvatskog podmorja, Marjana Radovića, a koje su dodatno pridonijele stvarnom doživljaju dubine.

Vizualni začin projektu dao je i laser show koji je uz atraktivnu scenografiju igre svjetala u večernjim satima omogućio posjetiteljima zaron uz rasvjetu i glazbu.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su: REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju), HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko dok je za fotografije zaslužan Marjan Prpić.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr i ronilačkog web portala www.gorgonija.com.

POGLED U PLAVO, SPLIT - VIDEOZAGREB - NAUTIKA 2018 - GUINNESS - 24:11 ne disanje
GUINNESS PONOVO U HRVATSKOJ

Prestao disati na 24 minute i 11 sekundi za djecu koja žive s autizmom
 

Budimir Šobat Buda zaronio u bazen projekta Pogled u plavo, zadržao dah 24:11 minute te srušio Guinnessov rekord u statičkom ronjenju na dah, a sve za djecu koja žive s autizmom.

Na Zagrebačkom velesajmu u okviru akcije „Ne dišem“ Budimir Šobat Buda, član DPS-a Zagreb uz podršku i u organizaciji Nemo-Adria Rescue Teama učinio je nešto što još nikome u svijetu nije uspjelo, zadržati dah 24 minute i 11 sekundi.
Jako sam sretan i ponosan što sam uspio ostvariti ovakav rezultat jer sve ovo radim za svoju kćer Sašu i svu drugu djecu koja žive s autizmom. Vjerujem da sam ovim uronom dodatno podsjetio javnost na probleme koje imaju osobe s autizmom jer prostora za poboljšanje uvijek ima.“, rekao je Budimir Šobat Buda.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez velike podrške ronioca Nemo-Adria Rescue Tima koji su članovi volonteri Specijalističkog ronilačkog tima za spašavanje iz vode grada Zagreba. 
Ovu hvalevrijednu akciju „Ne dišem“ podržava i Grad Zagreb te su se samoj akciji odazvali Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade, a povodom akcije Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom je izjavila: 

 „Izuzetno smo ponosni što smo podržali ovu sjajnu akciju „Ne dišem“. Grad Zagreb pomaže centru za autizam te radimo sa osobama s autizmom, a Grad Zagreb i Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom sa zadovoljstvom će pomoći ovoj humanitarnoj akciji.“pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama koji su pružili nesebičan angažman cijeloj organizaciji akcije „Ne dišem.“
Pogled u plavo okupio je ronilačku populaciju Republike Hrvatske s ciljem pružanja podrške Centru za autizam i svim osobama koje svakodnevno prevladavaju brojne teškoće koje im autizam postavlja.

  

Od ove velike akcije koju su podržali Budini prijatelji, a koji su postali i prijatelji Centra za autizam i svih osoba s autizmom ne očekujemo samo financijsku podršku već očekujemo buđenje svijesti o autizmu i o potrebama djece s autizmom. Posebno se zahvaljujem Sašinom tati koji nas je povezao kako bi osobe s autizmom ravnopravno dijelile svijet, doživljaje i osjećaje sa svima nama drugima. Vjerujem da će ova akcija doista doprinijeti da se položaj djece, osoba i samog Centra za autizam promijeni.“ istaknula je Žarka Klopotan, ravnateljica Centra za autizam Zagreb.

Nakon što je srušen Guinnessov rekord u sklopu akcije „Ne dišem“ voditeljica projekta Pogled u plavo i članica Nemo-Adria Rescue Teama, Andreja Vedrina zahvalila se svima nazočnima te istaknula veliki doprinos cijelog tima projekta Pogled u plavo navedenoj akciji  i ujedno naglasila kako se akcija „Ne dišem“ nastavlja kao humanitarna akcija i dalje u organizaciji Društva za podvodne sportove Zagreb, a uz podršku Nemo-Adria Rescue Teama.
DPS Zagreb  je otvorio poseban račun za ovu svrhu IBAN:HR8223600001502269904 te će  sva sredstva koja će se uplaćivati na taj račun u idućih 90 dana biti u cijelosti prebačena na račun Centra za autizam u Zagrebu,

Pogled u plavo nakon završetka sajma nautike gdje je besplatno zaronilo preko 150 osoba i dalje nastavlja sa svojim gostovanjima diljem i izvan Republike Hrvatske s ciljem promocije Hrvatske kroz ronjenje i ljepota hrvatskog podmorja.
HAMAG-BICRO prepoznao je autentičnost projekta Pogled u plavo kroz jedinstven pristup promociji Hrvatske kao turističke i ronilačke destinacije odobrivši modernizaciju projekta ESIF Malim zajmom.

Manifestacija Pogled u plavo odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se društvo skladatelja (ZAMP) koji su partneri i pokrovitelji projekta Pogled u plavo, promocija ronjenja od 2010. godine.
Veliku podršku u provedbi manifestacije dala je tvrtka Remax bazeni, dok je za vizualni identitet akcije „Ne dišem“ zaslužna agencija Magis Tim.
Za fotografije zaslužna je Ivana Nobilo, a akciji „Ne dišem“ pridružili su se Mares ambasadori, službeni fotografi  Damir Zurub, svjetski prvak u podvodnoj fotografiji te poznati hrvatski podvodni fotograf Marjan Radović čije fotografije se nalaze na unutarnjim stranicama bazena.
Gostovanja projekta Pogled u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja, www.promocija-ronjenja.hr te službenim stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr i web portala www.gorgonija.com.

  


 

DUGO SELO 2017
Dugo Selo zaronilo 

Kroz Pogled u plavo više od 350 Dugoselčana okušalo se u probnom ronjenju ...

Tijekom dva dana, 9. i 10. rujna 2017. u sklopu Dugoselskih jeseni, a povodom dana sporta u Dugom Selu besplatna probna ronjenja zaronilo je preko 350 osoba...

Na poziv Sportskog centra Dugo Selo u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom Dugog Sela te Promocijom ronjenja, projekt Pogled u plavo gostovao je u Dugom Selu na oduševljenje mnogih građana koji su dobili jedinstvenu priliku zaroniti pod punom ronilačkom opremom i uživati u svim ljepotama koje ronjenje pruža.

Osim ronjenja, tijekom ovog nezaboravnog sportskog vikenda Članice Zajednice športskih udruga Grada Dugog Sela predstavile su putem fotografija, vještina, rekvizita, te priznanja i ostale zanimljive sportske aktivnosti.

 „Dugo Selo je grad sporta, a treći smo u županiji kao grad koji izdvaja za sport i treći u državi po natalitetu. Naše sportske udruge te klubovi su u vrhu Hrvatske, tu je i stolni tenis  rukomet, nogomet, taekwondo. Ovo je dan sporta, dan mladih. Ono što je najvažnije je širenje i promocija sporta. Mi možemo imati ronilački klub i u Dugom Selu, naši mladi mogu tada roniti i na moru gdje god požele. Mogu postizati velike rezultate kao naši ronioci u apnei, ali isto tako mogu pogledati ljepote našeg podmorja. Pogled u budućnost je pogled i u sport. Želim da ovo bude ubuduće  regionalni sajam sporta i na taj način ćemo promovirati, ne samo Grad Dugo Selo, županiju nego i kontinentalni turizam u Hrvatskoj. Budući da imamo puno mladih sportaša jako je veliki odaziv. Svi građani Dugog Sela i okolice imaju priliku zaroniti i naučiti nešto o ronjenju.“, rekao je gradonačelnik Dugog Sela, Nenad Panian.
U montažnom bazenu projekta Pogled u plavo svi posjetitelji manifestacije dobili su priliku prvi put upoznati se sa ronilačkom opremom, te uz kratku poduku zaroniti pod punom ronilačkom opremom uz stručni nador instruktora ronjenja ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb

, http://www.adriaticro.hr/ i instruktora ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.
Ovo je bilo fenomelnalno iskustvo, imao sam osjećaj kao da sam astronaut. Lebdimo pod vodom, bestežinsko stanje i mislim da bi to svi trebali probati. Ovo je bazen, a zamislite u nekom predivnom moru da lebdite i doživite bogatstvo flore i faune.“, istaknuo je Vladimir Šola, bivši hrvatski rukometni reprezentativac.
Manifestacija Pogled u plavo odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

    


 

OREBIĆ - PELJEŠAC 2017
Pogled u plavo u Orebiću

       ...  okupio je proteklog vikenda mnoštvo ljubitelja ronjenja, od onih najmlađih u pratnji roditelja, do onih najstarijih koji su se prvi put okušali u ronjenju, a sve u organizaciji "Promocije ronjenja" i PŠU „Peliška jedra“, ronilačke sekcije Pogled u plavo. Tijekom uzbudljivog vikenda, više od 300 djece zaronilo je besplatno u bazen projekta 'Pogled u plavo' i na zabavan način pod vodom promatrali podvodnu izložbu fotografija ljepota hrvatskog podmorja za koju je zaslužan poznati hrvatski podvodni fotograf Marjan Radović. 
Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.
„Ronilačka sekcija Peliških jedara djeluje kao samostalna sekcija dvije godine tijekom kojih smo imali tečaj ronjenja kojim smo obučili svoje ronioce koji sudjeluju u ekološkim akcijama od Zadra do Dubrovnika. Do sada smo odradili više od 30 zarona u ekološkim akcijama diljem Hrvatske te vjerujemo da putem ovakve manifestacije možemo prikupiti nove članove", rekao je dr. Denis Kaštelan, predstavnik ronilačke sekcije.
Uz organizirani prigodni program u večernjim satima brojni Orebićani i turisti imali su jedinstvenu priliku isprobati noćno ronjenje te roniti uz muziku i rasvjetu čemu su se najviše radovala djeca. Svi posjetitelji manifestacije imali su mogućnost besplatno zaroniti u 10-metarski bazen, upoznati se s ronilačkom opremom, tehnikama i vještinama ronjenja, a sve uz stručni nadzor instruktora ronjenja ronilačke sekcije Peliška jedra i instruktora ronjenja Nemo-Adria Rescue Team koji su članovi specijalističke ronilačke postrojbe pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba.

Cilj ronilačke manifestacije je promocija ljepota hrvatskog podvodnog svijeta, Hrvatske kao ronilačke destinacije, lokalnih ronilačkih klubova i podizanje svijesti o zaštiti i očuvanju prirode. Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se pridružili projektu Pogled u plavo.

    


 

 

 

RIBNICA NA POHORJU 2017 - Slovenija

Promocija Hrvatske kroz ronjenje

 na slovenskom skijalištu

Drugu godinu za redom hrvatski ronioci promovirali ljepote hrvatskog mora i podmorja te Hrvatsku kao destinaciju ronjenja na poznatom slovenskom skijalištu Ribničko Pohorje u  Ribnici na Pohorju.
Ronjenje ne poznaje granice, a to su dokazali ronioci i instruktori ronjenja Nemo Adria Rescue Teama koji su tijekom vikenda, 1. i 2. srpnja zaronili besplatno preko 150 djece i mladih u Ribici na Pohorju.
„Mi rado ugostimo prijatelje iz Hrvatske kako bi djeci omogućili probna ronjenja iznad 700 m nadmorske visine. Projekt Pogled u plavo organizirali smo prije odlaska ljudi na hrvatsko more kako bi znali roniti. U Općini Ribnica na Pohorju puno pozornosti posvećujemo sportu i rekreaciji. Imamo različita igrališta kao što je igralište za tenis, odbojku na pijesku te nogometna igrališta, a najbitnije je skijanje. Preko zime ovdje dolazi puno hrvatskih gostiju. Ronjenja na takvoj nadmorskoj visini kod nas nema i ljudi su očarani ovom manifestacijom.“, rekao je Srečko Geč, župan Općine Ribnica na Pohorju.
Zahvaljujući Magdi Marsel i Općini Ribnica na Pohorju te DŠR Josipdol svi posjetitelji manifestacije dobili su rijetku priliku upoznati ronilačku opremu i ljepote čarobnog podvodnog svijeta u atraktivnom bazenu Pogleda u plavo.
Ljudi su došli iz čitave Podravske doline i drugih slovenskih mjesta. Odaziv posjetitelja je bio izvrstan kao i prošlu godinu. Sljedeću godinu se lociramo i na druga mjesta diljem Slovenije kako bi građani i drugih slovenskih gradova dobili priliku besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom.“, istaknula je Magda Marsel, organizator i član DŠR Josipdol.
Za sigurnost ronioca početnika koji su se prvi put susreli s ronilačkom opremom i disanjem pod vodom brinuli su se instruktori ronjenja Nemo Adria Rescue Teama koji su članovi Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.
Ova nesvakidašnja manifestacija izmamila je osmijeh na lice brojnoj djeci koja su s nestrpljenjem čekala svoj prvi zaron.
„Ovo je fantastično, imala sam osjećaj kao da sam u moru. Voljela bi probati roniti u moru. Slike pod vodom su super.“, rekla je dvanaestogodišnja Matea.

  


 

SEVNICA 2017
Sevničani ugostili hrvatske ronioce

  

Specijalistički ronilački tim Nemo Adrie u suradnji s kolegama vatrogasne enote PGD Sevnica promovirali sigurnost u ronjenju, ronilačku opremu, te ronjenje kao aktivnost u Općini Sevnica.
Suradnja Nemo Adrie i vatrogasne enote PGD Sevnica počela je prije sedam godina edukacijom vatrogasaca u vatrogasce ronioce te rezultirala još jednim spasilačkim timom za sve uvjete ronjenja.
Sevnica je iskoristila kapacitete rijeke Save te se puno ulaže u uređenje obale, sliva rijeke, a najviše u sigurnost i sigurnosne elemente.
Na poziv Općine Sevnica, naši susjedi imali su priliku uživati u čarima i ljepotama ronjenja projekta Pogled u plavo koji je gostovao 2. i 3. lipnja 2017. godine u Općini Sevnica.
Prvi i jedini hrvatski ronilački promotivni projekt Pogled u plavo gostovao je u Sloveniji s ciljem promocije ljepota hrvatskog podmorja, Hrvatske kao destinacije ronjenja i ronilačkog turizma.
Tijekom dva dana gostovanja u Sevnici više od 350 djece i odraslih iskoristilo je jedinstvenu priliku i besplatno zaronilo u bazenu projekta Pogled u plavo.

Veliki broj naših ljudi ljetuje u Hrvatskoj pošto je Sevnica u bivšoj državi bila naslonjena više Zagrebu nego Ljubljani, a tako su ljudi i iz Zagreba dolazili u Sevnicu na godišnji odmor i aktivnosti kao što su planinarenje, kupanje i ribolov. Tako smo povezani i granice padaju te ne poznajemo političke granice i prepreke. Družimo se na drugačijim osnovama što je puno bolje i pozitivnije. Upravo projekt Pogled u plavo jedan je od pozitivnih povezivanja ljudi s obje strane granice i prenašanja znanja. Jako smo sretni što smo mogli ugostiti ovako poseban, inovativan i originalan projekt, a njemu se najviše vesela djeca.“, istaknuo je gradonačelnik Općine Sevnica, Srečko Ocvirk.
Ova neobična i atraktivna manifestacija izmamila je osmijeh na lice brojnim mališanima koji su se oduševljeno pripremali za prvi uron pod punom ronilačkom opremom uz stručni nadzor instruktora ronjenja Nemo Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, te instruktora ronjenja vatrogasne enote PGD Sevnica.
Na početku mi je bilo čudno disanje i ta sva oprema na meni, ali nakon nekoliko minuta sam skužio kako je to sve jednostavno. Baš sam uživao, hvala roniocima. Ovo je super“, rekao je 12- godišnji Tomaž.
Nakon kratke poduke o vještinama ronjenja i upoznavanja s ronilačkom opremom svi posjetitelji imali su priliku uživati u razgledavanju podvodne izložbe fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama 10-metarskog montažnog bazena i dodatno pridonosi stvarnom doživljaju dubine.
Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske  i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

    


 

JASTREARSKO 2017
RONJENJE NA STROSSU U JASKI

 Više od 60 građana i građanki Grada Jastrebarsko a najviše djece zaronilo je u bazenu POGLEDA U PLAVO ... Veliko Hvala na prekrasnom druženju u našoj Jaski ... VIDIMO SE PONOVO

   


 

RAB 2017
Dan Grada Raba za najmlađe – ronilački spektakl

Nakon uzbudljivog vikenda u Gradu Sisku gdje je na sisaškom korzu besplatno zaronilo preko 200 djece i mladih, Pogled u plavo nastupio je povodom proslave dana Grada Raba u Rabu.
Na svoj već prepoznatljiv način projekt Pogled u plavo gostovao je i drugu godinu za redom u Gradu Rabu.
Uz organizirani prigodni program te smotru Rapskih streličara, Grad Rab omogućio je svojim građanima i građankama te svim ostalim zainteresiranim posjetiteljima besplatna probna ronjenja povodom proslave dana Grada Raba.
Tijekom dva dana, 09. i 10. svibnja 2017. godine svi zainteresirani posjetitelji dobili su jedinstvenu priliku upoznati se s ronilačkom opremom, okušati u ronjenju, te uz stručno vodstvo instruktora ronjenja zaroniti pod punom ronilačkom opremom u 10-metarski bazen projekta Pogled u plavo koji je postavljen na glavnom gradskom trgu.
Za sigurnost ronioca početnika brinuli su se instruktori ronjenja i ronioci Kluba podvodnih aktivnosti Amfora i instruktori ronjenja Nemo Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama.

Osim besplatnih probnih ronjenja u Gradu Rabu održana je ekološka akcija čišćenja podmorja. Kako bi sačuvali ljepote našeg podmorja ronioci KPA Amfora i Nemo Adria Rescue Teama uključili su se u ekološku akciju čišćenja podmorja luke Rab.
Iz mora je izvučena plastika, boce, staklo i ostali otpad koji se je s vremenom nakupio iako nakon već velikog broja održanih ekoloških akcija smeća je sve manje.  
Mi smo na Rabu doista vezani uz more, volimo more i samim tim ima puno onih koji se bave ronjenjem, kako ronjenjem na boce, tako i na dah. Ronjenje na boce koje zahtijeva edukaciju i stručnu pomoć zaista je zastupljeno na Rabu. Možemo reći da Rabljani to doista vole. Prednost bazena je što se roni u kontroliranim uvjetima uz stručan nadzor, što je posebno bitno u samim počecima, a i puno je sigurnije te dostupnije svima nama.

Obzirom da smo svake godine sve brojniji i sve su veće eko akcije čišćenja podmorja veseli nas da su količine svega onoga što izvadimo iz mora, sve manje. To nam govori da smo polako kroz godine organiziranja ekoloških akcija i edukacija nas domaćih, a i turista došli u situaciju da je naše podmorje sve čišće i čišće.“ istaknuo je gradonačelnik Grada Raba, Nikola Grgurić.

    
Svi posjetitelji koji su zaronili u bazen projekta Pogled u plavo imali su priliku pogledati podvodnu izložbu fotografija, hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića, čemu su se najviše veselila djeca.
Vidjela sam na slici ronioca i ribu i neke zvijezde. Bilo mi je super. Jedva sam čekala da danas da ronim“, rekla je sedmogodišnja Nikolina.
Cilj projekta Pogled u plavo je promocija ljepota hrvatskog podmorja, promoviranje Hrvatske kao destinacije ronjenja, općenito ronjenja kao aktivnosti uz podršku i promociju lokalnih ronilačkih klubova.
Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske  i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.
 


 

Grad SISAK 2017
Ronjenje u centru Grada Siska

Više od 200 djece i mladih iskoristilo je priliku i tijekom ovog vikenda, 06. i 07. svibnja zaronilo na sisačkom korzu.
U 10-metarskom bazenu projekta Pogled u plavo svi posjetitelji manifestacije imali su priliku besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom i osjetiti ljepote, čari i vještine ronjenja te po prvi put disati pod vodom i upoznati se s ronilačkom opremom.
Za sigurnost ronioca početnika tijekom dva dana pobrinuli su se ronioci i instruktori ronjenja ronilačkog kluba Sisak i ronioci Nemo Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama.
Drago mi je da smo uspjeli Pogled u plavo dovesti u Sisak. Siščani su inače veliki ljubitelji svih vodenih spotova budući da imamo tri rijeke. Imamo i zatvoreni olimpijski bazen, a od sljedećeg tjedna i otvoreni, ali ovo je ipak posebno iskustvo. Drago mi je što se je Pogled u plavo povezao s ekipom iz našeg ronilačkog kluba koji isto ima dugogodišnju tradiciju i posebno mi je drago što imamo priliku u pješačkoj zoni koja je zaživjela prije nekoliko mjeseci prezentirati ovako dobar i kvalitetan projekt i omogućiti svim građanima, od najmlađih pa do onih najstarijih da se iskušaju u ronjenju i možda zavole ronjenje do te mjere da se odluče malo češće time baviti.“ rekla je gradonačelnica Grada Siska, Kristina Ikić Baniček.     
Bazenu projekta Pogled u plavo najviše su se razveselili oni najmlađi koji su s oduševljenjem zaronili u bazen i pogledali podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena.


Ideja je fantastična, doista je predivno. Raduje me što je ovakva manifestacija došla u naš Grad Sisak. Nadamo se da će Pogled u plavo dolaziti i iduće godine. Moje Marta je jako sretna što je imala priliku zaroniti ovdje na sisačkom korzu“, rekla je Mirjana, majka šestogodišnje Marte.
Pogled u plavo je jedini hrvatski ronilački projekt koji spaja promociju ronjenja, sigurnost na moru i podvodnu izložbu, a putem kojeg se promovira ronjenje kao aktivnost, ljepote hrvatskog podmorja i Hrvatska kao destinacija ronjenja uz promociju lokalnih ronilačkih klubova grada domaćina.
Pogled u plavo od velikog je značaja za cjelokupnu turističku ponudu područja na kojem gostuje, a sve to ne bi bilo moguće bez velike podrške Grada Siska.
Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske  i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na stranicama www.pogleduplavo.hr  službene stranice projekta te medijskih pokrovitelja projekta; NARODNOG RADIJA http://www.prvi.hr/narodni i SCUBAlife magazina www.scubalife.hr.


  


 

Općina PLITVIČKA JEZERA - Korenica 2017

Neobična proslava Praznika rada

u Općini Plitvička Jezera

(Promocija ronjenja na glavnom gradskom trgu)

      Općina Plitvička jezera povodom proslave 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada organizirala je besplatna probna ronjenja za svoje sugrađane i sve zainteresirane posjetitelje.

Ova nesvakidašnja manifestacija posebno je razveselila one najmlađe koji su dobili priliku po prvi put zaroniti pod punom ronilačkom opremom te osjetiti sve ljepote i čari  ronjenja.

„ u životu nisam probao ništa bolje osim babine sarme ... rekao je 11-godišnji Marko iz Korenice kojemu je ovo prvo iskustvo pod vodom.

više slika možete pogledatu u GALERIJI FOTOGRAFIJA 


  


Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske  i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

ZAGREB - NAUTIKA 2017
ZAGREBAČKI VELESAJAM - NAUTIKA 2017

 

POGLED U PLAVO – promocija Hrvatske kroz ronjenje

na 26. međunarodnom sajmu nautike

Projekt Pogled u plavo - promocija Hrvatske kroz ronjenje nastupao je ove godine na 26. međunarodnom sajmu Nautike na  Zagrebačkom velesajamu od 22. veljače do 26. veljače 2017. godine
U suradnji sa Zagrebačkim holdingom, podružnicom Zagrebački velesajam organizator projekta Pogled u plavo, Nemo Adria u sklopu projekta na svoj već prepoznatljiv način u montažnom bazenu projekta Pogled u plavo promjera 10 m zaronili smo besplatno preko 150 djece i mladih.
Uz stručno vodstvo instruktora ronjenja, članova specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama, svi posjetitelji sajma imali su jedinstvenu priliku spoznati vještine i čari ronjenja, te besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom.
Uz izvrsnu posjećenost sajma Nautike gdje se je mogao vidjeti veliki broj različitih plovila, okušati u ronjenju, dobiti informacije o ronilačkim lokacijama i upisati tečaj ronjenja projekt Pogled u plavo okupio je kompletnu ronilačku ponudu u Hrvatskoj kroz ronilačke klubove, ronilačke centre, službe spašavanja i hrvatske proizvođače ronilačke opreme.
Projektu se je priključio i ambasador projekta Pogled u plavo, Goran Čolak, višestruki svjetski i europski Guinnessov rekorder u ronjenju na dah koji je promovirao ronjenje kao aktivnost te je najavio sljedeće nastupe projekta Pogled u plavo diljem Hrvatske i izvan granica Republike Hrvatske.
U sklopu projekta Pogled u plavo održan je i okrugli stol na temu "Ronjenje u Hrvatskoj" s ciljem jačanja suradnje poduzetnika i institucija.
Više o svemu na ronilačkom portalu Gorgonija i Scubalife koji prate Pogled u plavo kroz sve nastupe.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podlogu za sve posjetitelje sajma

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podlogu za posjetitelje sajma Nautike u sklopu projekta Pogleda u plavo  pobrinulo se je Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.


Projekt Pogled u plavo održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

PULA 2016

Kroz projekt Pogled u plavo ronioci RK HRVI Nemo Adriatic i Ronilačke mreže promovirali ronjenje i Istarske ronilačke lokacije u Gradu Puli

   


„Pogled u plavo“ u Puli

Na poziv Grada Pule i Turističke zajednice Grada Pule projekt Pogled u plavo gostovao je 30. rujna i 1. listopada 2016. godine na Trgu Forum u Puli.
Cilj projekta Pogled u plavo je promocija Hrvatske kao ronilačke destinacije, ronjenja kao aktivnosti koja obogaćuje turističku ponudu te promocija ronilačkih lokacija Jadrana.
Kroz edukativne radionice građani i posjetitelji manifestacije imali su mogućnost informirati se o sigurnosti na moru i pod morem, važnosti očuvanja okoliša te o novitetima ronilačke opreme hrvatskog proizvođača ( POP d.o.o. ).
2016 god. je rekordna godina za pulski turizam. Grad Pula je kroz svoje brojne manifestacije povećao broj dolazaka i noćenja na području Grada Pule, a nakon izvrsne turističke i koncertne sezone u pulskom amfiteatru produžujemo turističku sezonu brojim manifestacijama sportskog karaktera. Kroz aktivni turizam možemo produžiti sezonu na cjelogodišnji turizam, što je naš cilj. Ovaj projekt je hvale vrijedan jer Pula ima brojne prirodne ljepote na kopnu, a još više na moru i u podmorju“, istaknuo je Aleksandar Matić, pročelnik Ureda Grada Pule, i ujedno pozvao sve Puležane i stanovnike okolice da posjete Pulu, isprobaju ronjenje i da se aktivno uključuje u ovaj projekt.


 

MARIJA BISTRICA 2016

Pod pokroviteljstvom 

  ( klikni na sliku )


  ( klikni na sliku )


HTV


 

 

RIBNICA NA POHORJU 2016 - Slovenija
UŽIVO SA POHORJA - LIVE STREAM


NARODNI RADIO - POGLED U PLAVO  ( KLIKNI NA LINK )

Pogled u plavo .. potapljaška NEMO enota ...

24ur.com   ( KLIKNI NA LINK )

* Svet24.si       ( KLIKNI NA LINK )

* KOROŠKI RADIO        ( KLIKNI NA LINK )

* INFOTROK.si        ( KLIKNI NA LINK )

* SCUBALife          ( KLIKNI NA LINK )

 

OREBIĆ 2016
RAB 2016
 POGLED U PLAVO - RAB - REPORTAŽA HTV 

 

 

 

  

SCUBAlife - magazin o ronjenju ( klikni na link )

 

RAB DANAS - portal  ( klikni na link )

20 minuta  ( klikni na link )

 

                                       

 

POGLED U PLAVO - reportaža o projektu
POGLED U PLAVO - reportaža HTV o nama

OPIS PROJEKTA

 

 
MUNCHEN - Sajam turizma MESSE MUNCHEN 2014
SAJAM TURIZMA U MUNCHENU - F.re.e. 2014

 

POGLED U PLAVO - imao je čast predstaviti ponudu u ronjenju na velikom turističkom sajmu u Munchenu 2014 godine ...

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA prepoznala je snagu projekta te uz logističku pomoć projekt postavila na viši nivo ... Kroz 5 dana nastupa u bazenu izložbu podvodnih fotografija vidjelo je preko 600 posjetitelja sajma koji su zaronili u bazenu a preko 250 000 posjetitelja moglo se uvjeriti u ljepote podmorja Hrvatskog Jadrana ...

POGLED U PLAVO promovirao je ronilačke centre iz Hrvatske ( 25 ronilačkih centara ) , ponudu u ronjenju, lokacije za ronjenje te ronjenje kao sport - GORAN ČOLAK trenirao je svakodnevno u bazenu ...

innovativ, einzigartig und originell projekt ....

INOVATIVNO, JEDINSTVENO i ORIGINALNO  ... kažu Bavarci ....

   

POSADA PROJEKTA U MUNCHENU & PRVE DAME ACI CLUB-a

 

POGLED U PLAVO & HTZ 

Promocija Hrvatske kroz ronjenje 

HTV - reportaža Tomislav Rataj

PROMO VIDEO - POGLED U PLAVO - Munchen 2014

 

SUMARTIN - Otok Brač 2014
OTOK BRAČ / Sumartin - POGLED U PLAVO 

POGLED U PLAVO na Braču ... pored mora ... malo nas je bilo strah reakcija ... ali ... FANTASTIČNO !!!

Djeca su stajala u redu ... SAFETY FIRST ...


HTV - MORE

( reportaža Tomislav Rataj )

VIR - Gradski trg - GUINNESS REKORD 2014
GUINNESS W.R. POGLED U PLAVO - VIR

 

Gradonačelnik Vira & Goran Čolak ... Na Viru znaju da treba reklama, reklama, reklama i opet reklama ...

Zahvalni za svu pomoć pri organizaciji obaranja GUINNESS rekorda .. Sad se i destinacija VIR nalazi u knjizi neobičnih rekorda ...

OVAJ JE POSEBAN I TEŠKO OBORIV ... NE DISATI 23:01:00 

 

POGLED U PLAVO - GORAN ČOLAK

srednja grafička škola u Zagrebu / snimili medijski tehničari - učenici

mentor: prof. Marijana Brdar

MEDIJSKI TEHNIČARI - SREDNJA GRAFIČKA ŠKOLA IZ ZAGREBA

 

RIJEKA - RIJEKA NAUTICA SHOW 2015
RIJEKA NAUTIC SHOW 2015

 

Riječani i Riječanke .... POGLED U PLAVO ponovo gostovao u Rijeci ... ACI CLUB ponovio je poziv projektu te suradnja ide dalje ....

 

POGLED U PLAVO - RIJEKA 

kanal Ri

 

RIJEKA - RIJEKA NAUTICA SHOW 2014
RIJEKA NAUTICA SHOW 2014 

 

Rijeka ... kroz POGLED U PLAVO zaronilo preko 300 osoba ... ACI CLUB je omogučio gostovanje projekta u sklopu manifestacije RIJEKA NAUTIC SHOW 2014

POGLED U PLAVO 

kanal Ri

AQUAMARIS - klub sinkro plivanja

LASER SHOW

 

ZAGREB - NAUTIKA 2016

 

 

* TPORTAL 

* ŠIBENSKI PORTAL  

* DALJE.com   

* ZAGREBAČKI VELESAJAM - službene stranice   

 

 

ZAGREB - NAUTIKA 2015
ZAGREBAČKI VELESAJAM - SAJAM NAUTIKA 2015

POGLED U PLAVO - NAUTIKA 2015

 

 

ZAGREB - NAUTIKA 2014
ZAGREBAČKI VELESAJAM  - SAJAM NAUTIKA 2014 

POGLED U PLAVO 

 

 

ZAGREB - NAUTIKA 2013
ZAGREBAČKI VELESAJAM - SAJAM NAUTIKA 2013

HTV - POGLED U PLAVO

ZAGREB - NAUTIKA 2012
ZAGREBAČKI VELESAJAM - SAJAM NAUTIKA 2012

HTV - DOBRO JUTRO HRVATSKA

ZAGREB - NAUTIKA 2011
ZAGREBAČKI VELESAJAM - SAJAM NAUTIKA 2011

PROMOCIJA RONJENJA  

 

ZAGREB - JARUN - ADVENTURE FESTIVAL 2013
ADVENTURE FESTIVAL na Jarunu

Pogled u plavo promovirao je ronjenje u sklopu ADVENTURE FESTIVALA na Jarunu ...

POGLEDAJTE REPORTAŽU HTV 

ZAGREB - JARUN - ADVENTURE FESTIVAL 2012
ADVENTURE FESTIVAL na Jarunu 2012

BAŠKA - otok Krk - 2014
DIVE IN - Baška - POGLED U PLAVO 2014

izložba fotografija u bazenu ... stara fora ali novi bazen - BAŠKA otok Krk

 

  

 

POGLEDAJTE VIDEO


Dive in 2012 - Space - Baška from Marjan Radovic on Vimeo.

RUŠE - Slovenija 2013
POGLED U PLAVO - Slovenija - Ruše ( bazen ) 2013

Izložba slika POGLED U PLAVO postavljena u bazenu Ruše

 

OBVESTILO ZA JAVNOST – za takojšnjo objavo

Maribor, 7. november 2013

POTOPLJENE FOTOGRAFIJE MARJANA RADOVIĆA
Mariborski  potapljači bodo gostili enega najbolj znanih hrvaških fotografov

Mariborski potapljaški klub Nitro diving v sodelovanju s CEZAM Ruše pripravlja edinstven dogodek – podvodno razstavo fotografij Marjana Radovića – POGLED V PLAVO. Slike bodo potopljene ob robu bazena, kar pomeni, da se bo za ogled razstave treba potopiti.

Marjan Radović želi podvodne ambiente prikazati na drugačen, nevsakdanji način. Slike so prepletene s kretnjo človeškega telesa v ambientu morja, rek in bazenov. S podvodno razstavo želimo širši javnosti prikazati lepote podvodnega sveta, hkrati pa vzpodbuditi družbeno odgovornost do ohranjanja naših voda.

 

OVAK SE GLEDA IZLOŽBA .... !!!!

VIDEO 

ZAGREB - Trg bana Jelačića - GUINNES REKORD 2013
OBARANJE GUINNESS REKORDA - 2013

 

REUTERS CHINA prvi je objavio vijest o oborenom rekordu Gorana Čolaka NE DISANJA PREKO 22:30:00 minuta

Na glavnom Gradskom trgu POGLED U PLAVO postao je vlasnik rekorda GUINNESS

 

Plivački sinkro klub MLADOST uvijek uljepša GLEDANJE U PLAVO .... HVALA MLADOST !!!

ZAGREB - Trg bana Josipa Jelačića - POGLED U PLAVO 

HTV - DNEVNIK 19:30

HTV - SUBOTOM UJUTRO 

24 SATA TV - POGLED U PLAVO

HTV - DOBRO JUTRO HRVATSKA - JAVLJANJE U ŽIVO 

Srednja Grafička škola u Zagrebu 2013
POGLED U PLAVO - srednja grafička škola iz zagreba

 

Na školskom igralištu učenici su imali mogućnost isprobati ronilačku opremu ... Zahvaljujemo se Upravi škole i ravnatelju na ovom gostovanju u srednjoj grafiškoj školi u Zagrebu ....

VELIKA GORICA - Trg Franje Tuđmana 2013
VELIKA GORICA - Trg Franje Tuđmana

 

U Velikoj Gorici zaronili smo preko 400 osoba ... nadamo se da smo uspjeli u senzibiliziranju javnosti o čarima ronjenja ... 

 

JASTREBARSKO - Strosmayerov Trg - 2013
JASTREBARSKO - Strossmayerov trg 

 

Hvala Jaski na gostoprimstvu. Vidimo se ponovo !!!

ZAPREŠIĆ - Trg Ivana Pavla II 2013
ZAPREŠIĆ - POGLED U PLAVO 

 

Zaprešić rivijera .... uronilo preko 500 osoba , Zaprešić je ronilačka destinacija uz POGLED U PLAVO

HTV - DOBRO JUTRO HRVATSKA ( reportaža Tomislav Rataj )

Trg Ivana Pavla II - Zaprešić 27.i 28. svibnja 2013. PROMOCIJA HRVATSKE KROZ RONJENJE

OREBIĆ - Glavna riva / travnja 2013 /
OREBIČ - Pelješac - POGLED U PLAVI & EKOLOŠKA AKCIJA čišćenja podmorja

OREBIĆ - POGLED U PLAVO 

HRVATSKI CRVENI KRIŽ - POGLED U PLAVO 

 


 

ZAGREB - Trg bana Jelačića 2015
POGLED U PLAVO - Trg bana Jelačića 2015

 

Grad Zagreb i Gradonačelnik gospodin Milan Bandić uvelike su zaslužni za razvoj projekta POGLED U PLAVO... Luda ideja ronjenja na glavnom Gradskom trgu rezultirala je promocijom ronjenja za građane, posjetitelje i djecu Grada Zagreba ... VELIKO HVALA !!!

HUMANITARNA AKCIJA U POGLEDU U PLAVO ... za oboljele od plućne hibertenzije ...

 

 

HTV - JAVLJANJE U ŽIVO 

PLAVA KRILA - promo video ( udruga oboljelih od plućnehipertenzije )

ZAGREB - Trg bana Jelačića 2014
ZAGREB - Trg bana Jelačića 2014

  

POGLED U PLAVO na Trgu bana Jelačića 2014 bio je organiziran za akciju ....

RONIOCI ZA SLAVONIJU ...

 

RONIOCI GRADA ZAGREBA - Specijalistički ronilački tim boravio je u Slavoniji preko 25 dana te pomogao u sanaciji od katastrofalnih poplava ... po povratku u Zagreb organizirali smo humanitarnu akciju 

  

VELIKO HVALA SVIM SUDIONICIMA AKCIJE ....

ZAGREB - Trg bana Jelačića 2012
ZAGREB - Trg bana Josipa Jelačića - POGLED U PLAVO 2012

 

POGLED U PLAVO ponovo na Trgu ... za djecu iz dječjeg doma ZAGREB prikupljali smo donacije ... zahvalni smo sponzorima koji su pomogli ... HVALA GRADU ZAGREBU

  

HTV - DOBRO JUTRO HRVATSKA

Zagreb - Trg bana Josipa Jelačića  - POGLED U PLAVO 

HTV - HRVATSKA UŽIVO - JAVLJANJE SA TRGA U ŽIVO

 

ZAGREB - Trg bana Jelačića 2011
ZAGREB - Trg bana Jelačića 2011

 

Grad Zagreb zaprimio je dopis ... ZAMOLBA ZA RONJENJE NA TRGU BANA JELAČIĆA ...

Dozvolu su nam izdali tek kada smo objasnili da je to zaista ronjenje na trgu u kompletnoj ronilačkoj opremu u pratnji Instruktora ronjenja ... Gradonačelnik, gospodin Milan Bandić naglasio da Grad ima najoriginalnije ronioce ...

Inovativna promotivna ideja promocije ronjenja po prvi puta na Gradskom trgu ....

 

VIDEO 

ŠILO - otok Krk - 30 metara dubine - PELTASTIS 2012
PELTASTIS - potopljeni brod u blizini ŠILA ( otok Krk ) 2012

PRVI U HRVATSKOJ - POGLED U PLAVO NA POTOPLJENOM BRODU - 30 metara dubine - Marjan Radović izložba slika postavljena na potopljenom brodu u okolici Šila ( otok Krk )

NOVA TV - DNEVNIK 

Marjan Radović

TERME TUHELJ - 2009
TERME TUHELJ - izložba u bazenu

JUTARNJI LIST - Izložba od koje zastaje dah